Houten kozijnen

De hoogwaardige kwaliteit van onze houten kozijnen wordt gegarandeerd door de juiste kwaliteit van de houtsoort, maar nog meer door de bewerking van het hout voordat dit tot kozijn wordt verwerkt. Onze leverancier heeft een voortgangscontrole tijdens elke productiefase. Tijdens deze productiefases wordt geavanceerde computertechnologie gecombineerd met ambachtelijke degelijkheid.

Nog voordat het geselecteerde hout wordt verwerkt tot kozijnen, vindt de houtbewerking reeds plaats. Het hout wordt door de computergestuurde zaagmachines in delen van gelijke dikten gesneden. Drie tot vijf lagen worden gelamineerd en deze laminaten worden met vingerlassen verbonden.

Daarna worden onder bepaalde temperatuur en druk de balken tot houten kozijnen verwerkt. Alle verbindingen worden gelijmd met kook- en watervaste lijmen. De glaslatten zijn aan de binnenkant gemonteerd om de inbraakveiligheid te verhogen.

Uw kozijn wordt afgeleverd met twee lagen (grond)verf. Beide verflagen zijn op waterbasis en reeds in de kleur van uw keuze gespoten. U kunt dit later met elk type verf overschilderen.

Het veiligheidssysteem bestaat uit rolnokken rondom de vleugels. Alle ramen zijn voorzien van een slot met sleutel. U kunt de houten kozijnen verder nog verfraaien met verschillende soorten figuurglas, houten roeden of met speciaal beslag.

Het eindproduct is een exclusief en duurzaam houten kozijn dat ruimschoots aan de KOMO-normen voldoet. De fabriek is lid van het SKH.

U krijgt op al uw hardhouten producten 10 jaar garantie. Op het hang- en sluitwerk staat een garantietermijn van 3 jaar, mits onderhouden conform Onderhoudsinstructies.