Besparing

Ook voor het onderhoud aan uw woning gelden uiteraard lagere lasten. Net als bij stookkosten geldt dat deze besparingen in de toekomst alleen maar toenemen. De aannemer en de schilder worden duurder. En wellicht valt u na de renovatie van uw woning in een goedkopere klasse van de inboedelverzekering!

Bij vernieuwing van al uw kozijnen en deuren bespaart u over de levensduur van de nieuwe kozijnen tienduizenden euro’s. Het onderhoudsarme karakter verlicht u van hoge periodieke onderhoudskosten, die altijd weer ongelegen komen. Wanneer u het onderhoud zelf uitvoert, dan bespaart u naast de materiaalkosten ook veel werk, zodat u meer geniet van uw vrije tijd.

Omdat de onderhoudsarme kwaliteitsproducten van kunststof kozijnen door hun duurzaamheid nauwelijks afschrijving hebben, vermeerdert u de waarde van uw woning aanzienlijk. Bij verkoop van uw woning zal uw makelaar uw pand hoger waarderen dan vergelijkbare panden zonder Kunststof kozijnen.

De belangrijkste besparing is misschien wel dat u zich met nieuwe kozijnen van een kozijnbedrijf nergens meer zorgen over hoeft te maken. Uw woning is veilig en u geniet iedere dag weer van het vertrouwde huiselijke comfort.

Besparing op onderhoud (*) van kozijnen (40 jaar)

Arbeidskosten schilder

Materialen (verwijderingmiddelen, grondverf, verf, etc.)

Gereedschappen

Deelrenovaties (vernieuwen onderdorpels, etc.)

(*) de kostenbesparing op onderhoud is gebaseerd op het vervangen van alle kozijnen van een tussenwoning cq. hoekwoning. Besparingen zijn mede afhankelijk van locatie van de woning en kunnen daarom verschillen per woning. Bovenstaande tabel is een indicatie van de mogelijke besparingen t.o.v. een correct bijgehouden woning met de originele houten kozijnen.

U ziet dat u een besparing van duizenden euro’s per jaar kunt realiseren met nieuwe kunststof kozijnen. Wanneer u zelf het onderhoud verzorgt, dan vervallen de kosten van de schilder en een deel van de kosten van de deelrenovaties. Maar ook dan kunt u nog rond de €455 per jaar besparen.

De investering in nieuwe kozijnen en deuren levert u dus nog jaren een hoog rendement op in termen van bespaarde kosten. De besparing wordt elk jaar hoger, wanneer de kosten van energie en het (laten) schilderen toenemen.